JACQUELINE EVERS

hart voor mens en resultaat

Onze waarden

Betrokken: we verbinden mensen met zichzelf en met elkaar.

Verantwoordelijk: we nemen verantwoordelijkheid en motiveren anderen om dit ook te doen. Onafhankelijk, tussen partijen. Zonder oordeel.

Oplossingsgericht: we zijn gedreven om samen de beste oplossingen te vinden. Pragmatisch, altijd met een positieve mindset.

Helder: we doen waar we in geloven en zeggen waar het op staat. Met daadkracht zetten we mensen in beweging.

Wat zeggen klanten over Jacqueline Evers

– Jacqueline luistert goed, begrijpt meteen wat het probleem is en licht dat op een makkelijke manier toe.
– Daarnaast geeft ze meteen handvatten en geeft ze op een zeer prettige manier feedback.
– Betrokken, bereikbaar, professioneel, oordeelvrij, rustgevend.
– Confronterend, eerlijk, kan situaties snel inschatten.
– Binnen een korte tijd veel nieuwe zelfinzichten en verschillende manieren waarop.​
​- Jacqueline heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en dat merk je in hoe ze mij begrijpt.

Opleidingen

Elk jaar help ik honderden mensen met levensvraagstukken op het gebied van individuele en partner/relatie-ontwikkeling. Ik ben gediplomeerd in relatietherapie (Emotionally Focused Couples Therapy), psycho- en hypnotherapie (4-jarige opleiding) en gediplomeerd Integratief Kindertherapeut (4-jarige opleiding). Tevens was ik kernteam docent op de Nederlandse Academy voor Psychotherapie. Daarnaast ben ik opgeleid in Voice Dialogue en Familieopstellingen.

Communicatie

Enerzijds gaat het om elkaar goed te begrijpen en op een prettige manier te communiceren. Ik gebruik hiervoor de Transactionele Analyse. Een boek dat hier goed bij aansluit is ‘Ik ben o.k. Jij bent o.k’ van Thomas Harris.

Acceptatie

Veelal proberen partners elkaar te veranderen en dat levert aan beide kanten frustratie op. In wezen is iedereen op zoek naar liefde, waardering, steun en jezelf mogen zijn. Elkaar en vooral ook jezelf accepteren zoals je bent helpt daar bij. De methode die ik hiervoor gebruik is Voice Dialogue. Hal & Sidra Stone zijn hier de grondleggers van. In Amerika heb ik mijn initiële 10 daagse training gevolgd in 2008 en nog vele jaren daarna bijscholingen en masterclasses gedaan.

Omgaan met moeilijke situaties

In het leven gebeuren tal van dingen die stress veroorzaken. Vreemdgaan, ontslag, overlijden, kinderen krijgen. Dit creëert tal van gedachten, gevoelens en gedrag. Thema’s die uit de jeugd ontstaan zijn bindingsangst en verlatingsangst, maar ook schuld en schaamte. Sue Johnson ontwikkelde Emotionally Focused Therapy (EFT). Hier is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en het blijkt in 77% succesvol te zijn wanneer het toegepast wordt in relatietherapie.

Wat is mijn achtergrond?

Mijn werkzame leven start in verschillende commerciële en management rollen in de ICT branche bij onder meer Getronics en Logica. Na mijn burn-out in 2001 volgde een innerlijke transformatie en heb ik mijn leven een 180 graden draai gegeven. Ik heb twee vier-jarige post HBO opleidingen gedaan tot Integratieve Kindertherapeut en Integratieve Psycho- en Hypnotherapie. Van 2004 tot 2012 heb ik kinderen en volwassenen geholpen in hun persoonlijke ontwikkelproces. Daarnaast was ik kernteam docent op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en gaf ik persoonlijke ontwikkelingstrainingen aan groepen mensen uit het bedrijfsleven.

 

Eind 2011 was opnieuw een keerpunt in mijn carrière en nam ik de rol op me van Business Unit Manager van 25 Agile Consultants bij Xebia in Hilversum, waar ik werkte tot medio 2014. Een sabbatical van zes maanden heb ik gebruikt om mijn koers opnieuw te bepalen. Ik deed de opleiding tot Kundalini Yoga docent en heb die periode dagelijks 2,5 tot 3 uur Kundalini Yoga gedaan. Ik gaf twee jaar lang wekelijks vier yogalessen en verzorgde ik gedurende een aantal jaren vier keer per jaar retraites in binnen- en buitenland.

 

In 2015 heb ik als zelfstandige gewerkt als interim manager bij Rainmen Group. Met de focus op het realiseren van doorbraken middels interim management en doorbraakteams. In dat werk genoot ik van de snelle resultaten en het behalen van de ambities van organisaties middels de Accountability aanpak. Wat ik miste was de aandacht voor het individu en persoonlijke ontwikkeling.

 

Vanaf 2016 ben ik opnieuw gestart met mijn therapiepraktijk. Het werk geeft me veel voldoening en ik ben dankbaar voor de veranderingen die ik in korte tijd bij mensen zie ontstaan. Thema’s als binding en alle andere zaken waar kinderen al vroeg mee te kampen krijgen heb ik van nabij begeleid. Mijn opleiding tot EFT relatietherapeut heeft mij nieuwe dieptes doen ontdekken in mezelf en die kennis en ervaring geef ik graag door.

Uit welke bronnen put ik om mensen te helpen?

Ik combineer mijn ervaring als ondernemer en manager (doelen stellen en resultaten behalen) met mijn vrouwelijke kant (voelen en intuïtie) en psychotherapeutische kennis en ervaring anderzijds (hoe voel je je als je de vrijheid ervaart om jezelf te zijn) en mijn spirituele benadering (over zingeving en existentiële verlangens). Klik hier om te lezen hoe en waarmee ik mensen geholpen heb. ​

Waarom doe ik dat?

Ik heb ontdekt dat het mijn talent is om mensen te helpen zichzelf te hervinden en hun potentieel wakker te maken. Hoe weet je of het gelukt is vragen mensen mij wel eens. Als ik hun ogen zie schitteren dan weet ik het.

 

Missie en visie Loveworkx

Loveworkx staat voor alleen maar gelukkige relaties.

  • Waarom: een liefdevolle relatie verandert je leven.
  • Hoe: liefde is een plek in jezelf vinden om de ander werkelijk te ontmoeten.
  • Wat: Loveworkx biedt trajecten voor stellen die een keuze moeten maken: verbeteren of verbreken.
  • Effect: 80% van de relaties verbetert. Je komt er sterker uit, wat de uitkomst ook is.

Inspiratie op het gebied van relatietherapie

  • Sue Johnson – Emotionally Focused Therapy (EFT), ‘Houd me vast’
  • Gary Chapman – ‘De vijf talen van de liefde’
  • Hal & Sidra Stone – ‘Thuiskomen in jezelf’
  • Esther Perel – ‘Erotische intelligentie’ en ‘Liefde in verhouding’ over affaires

Opleiding, training en ervaring

Hieronder vind je een overzicht van de diverse opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd met betrekking tot psychotherapie, hypnotherapie, relatietherapie en aanverwante disciplines.

Opleidingen

2020 – Houd me vast trainersopleiding bij EFT Nederland.
​2019 – Emotionally Focused Therapy opleiding bij EFT Nederland.
2018 – Specialisatie in het werken met depressie, bij de Society for Mental Space Psychology van Lucas Derks.
2017 – Sociaal Panorama Consulent, NLP gebaseerd, bij Lucas Derks.
2016 – Psycho Sociale Basis Kennis (PSBK) bij Con Amore.
2015 – 2016 Kundalini Yoga Teacher Training Level 1 bij Amrit Nam Sarovar.
2015 – The Reconnective Healing Foundational Practitioner Level I en II bij Dr. Eric Pearl – The Reconnection.
2015 – Mastership for Tranformational Leaders bij Impaq.
2008 – 2014 Diverse trainingen op het gebied van mindfullness, meditatie en Voice Dialogue, in totaal 52 dagen.
2010 – 2011  Familieopstellingen.
2008 – Rationeel Emotieve Therapie.
2008 – Transpersoonlijke psychologie.
2003 – 2007: Psycho/Hypnotherapie, vier-jarige beroepsopleiding, bij de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.
2002 – 2006: Diverse trainingen op het gebied van persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling bij Move a Mountain Bewustzijnstrainingen, in totaal 43 dagen.
2001 – 2005: Integratieve Psychotherapie, de vier-jarige beroepsopleiding tot Integratieve Kindertherapeut voor kinderen van 4 tot 12 jaar, bij de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Ervaring

2016 – nu: Relatietherapie (Loveworkx) en hypnotherapie (Hypnoworkx) te Huizen
2012-2015: Werkzaam in het bedrijfsleven in Business Unit Management en Interim Management rollen
2004-2012: Zelfstandig psycho- en hypnotherapeut te Amsterdam
2005-2009: Kernteam docent voor de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam
2006-2008: Trainer voor Move a Mountain – persoonlijke effectiviteit en bewustzijnstrainingen