Relatietherapie referenties - er valt zoveel te bereiken

Referenties op het gebied van relatietherapie

Dit was wel de overtreffende trap van wat ik had durven dromen.

We voelden ons meteen op ons gemak. Je had ook een filmpje op je website gezet en dat sprak ons aan. En we konden ook snel bij je terecht. Dat was fijn.

Onze relatie is echt gered door de sessies met jou. We konden niet met elkaar praten. Vooral mijn man praatte niet. Hij bepaalde voor iedereen wat er moest gebeuren en stond totaal niet open voor mijn gevoelens.

We hebben door de sessies zoveel praktische handvatten gekregen dat hij nu over dingen praat en ook op dingen terug komt. Vroeger had hij altijd een kort lontje, maar nu hij meer praat voelt hij zich veel ontspannener. Iedereen om hem heen merkt dat ook. Onze kinderen valt het op, maar ook onze vrienden waar we jaarlijks mee op vakantie gaan.

We zien nu ook bij andere stellen dat het niet lekker loopt. Vaak wil de man dan niet in therapie. Dan moet er eerst iets ergs gebeuren. Dat was bij ons ook zo.
We hebben het lot van onze relatie voor ons gevoel in jouw handen gelegd. Want als dit niet zou slagen, waar zouden we dan naar toe moeten? En zelf kwamen we er niet uit.

Wat we vooral erg fijn vinden is dat jij geen oordeel hebt. Daarmee komt er niet een van ons op het schuldigen bankje, waardoor je al gauw denkt ‘laat maar’.

Juist door jouw oordeel vrije manier van werken en jouw kundige aanpak hebben wij elkaar niet alleen weer terug gevonden. Maar heeft onze relatie veel meer diepgang gekregen.

Dank je wel Jacqueline

 

Jacqueline is een warme vrouw die zonder oordeel luisterde naar onze situatie. Zeven jaar geleden waar we al eens eerder een jaar in relatietherapie gegaan, maar kwamen we nooit zo ver als in drie sessies bij Jacqueline. Ze heeft ons geholpen om weer in contact te komen met onszelf en met elkaar. We voelen ons dieper en hechter met elkaar verbonden dan ooit. Mijn vrouw had ontdekt dat ik was vreemdgaan en ook betaalde sex had gehad. Ik heb haar zoveel verdriet gedaan, dat ik achteraf zelf niet eens snap hoe ik dat ooit heb kunnen doen. Door de toenadering is er zoveel liefde gaan stromen. Ik voel me een andere man met veel meer oog voor haar en wat zij nodig heeft. In plaats van mijn eigen behoeften na te jagen en mezelf te verliezen in mijn werk. We zeggen vaak tegen elkaar ‘waren we toen maar bij Jacqueline in relatietherapie geweest’. In totaal hebben we zes sessies gedaan. Als ze niet op wereldreis zou gaan, dan hadden we zeker nog verder aan onze relatie gewerkt. We wensen je een mooie reis!

Ton

 

We zijn je heel dankbaar Jacqueline. Al die jaren dat wij een kinderwens hadden en de strijd en het verdriet heeft diepe sporen nagelaten in onze relatie. Desondanks zijn we doorgegaan en mede dankzij jou hebben we elkaar weer teruggevonden. Ook is het schijnbaar onmogelijke mogelijk geworden en ben ik zwanger geraakt op mijn 45e. Nu hebben we een gezonde zoon waar we ontzettend van genieten. Veel liefs.

Loes

 

We hadden verwacht dat we elkaar behoorlijk in de haren zouden vliegen. Daarom hadden we de halve dag na de doorbraaksessie maar vast vrij genomen. Het tegenovergestelde was waar. Ik ben nogal rationeel en eigenlijk heb ik al die jaren lang weg gedrukt waardoor ik me met periodes depressief voelde. Voor het eerst in mijn leven ben ik op een diep emotioneel niveau gekomen. Het gevolg daarvan was dat ik tijdens het gesprek mijn vrouw haar heel goed begreep en zij niet wist wat haar overkwam. Daardoor hebben we hele moeilijke issues met elkaar kunnen bespreken en voel ik me enorm opgelucht. Deze doorbraaksessie was met recht een doorbraak.

Joep

 

Ik was nogal sceptisch over relatietherapie. Hij is niet zo’n prater en op zich was ik wel tevreden met onze relatie. Een keer in de zoveel tijd barstte de bom omdat hij meer seks wil dan ik. Maar voor mij hoeft dat niet zo, ik heb wat minder libido denk ik.

We zijn hier nu vijf keer geweest en we zijn beiden blij verrast. Ten opzichte van onze eerdere ervaring was dit een tien.

We waren kort voor deze therapie even uit elkaar gegaan, omdat het echt niet meer ging. Relatietherapie was onze laatste optie. Je hebt ons geholpen om elkaar echt te begrijpen. Normaalgesproken zouden we thuis ruzie krijgen en tegenover elkaar staan. En dan zou het ontsporen. We hebben nu ontdekt hoe we een rustig gesprek kunnen hebben, waarin alles bespreekbaar is geworden. Ook ons seksleven.

Ik begrijp mezelf nu beter, door wat je hebt uitgelegd. Er zijn echt puzzelstukjes op zijn plek gevallen. En we begrijpen elkaar daardoor nu beter. Je hebt alles ook op het bord voor ons uitgetekend, waardoor we terug kunnen kijken wat we hebben besproken. En daardoor kunnen we er thuis ook mee aan het werk.

Mijn man had een slechte ervaring tijdens een vorige relatie toen hij een keer meeging naar haar psycholoog. Hij kreeg werkelijk overal de schuld van. En hij dacht zoiets ga ik nooit meer doen. Daarom duurde het ook even voordat ik hem meekreeg naar therapie.

Gelukkig is dit een heel andere ervaring. Je begrijpt ons allebei en helpt ons ook de vertaling maken, waardoor we elkaar weer begrijpen. Mijn man wilde graag meer seks en ik ervaarde dat als druk waardoor we helemaal niet meer intiem waren. Dat is nu veranderd en dat had ik na al die jaren niet meer verwacht. Hij leest op jouw aanraden het boek ‘alleen voor mannen’ en ik merk dat dat hem een heel andere kijk geeft op seks.

We gaan hier de komende weken zelf mee aan de slag. En dan komen we op tijd terug voor een APK voordat jij op wereldreis gaat in juli.

Marieke

 

Dank je wel. Onze relatietherapie sessies, maar ook onze individuele gesprekken hebben me goed gedaan. Henk kan me soms laten twijfelen en claimen, en ons laatste gesprek liet me zien dat ik voor mezelf op de goede weg ben, dat het goed voor MIJ is om vast te houden aan wat IK wil. Het kan nog steeds flink botsen tussen ons, maar het lukt me wat beter om zijn frustratie over wat dan ook bij hem te laten, ik kan hem daar wat meer ruimte in geven. Helaas dus niet altijd, en dat kan voor flinke onenigheid zorgen. Ik blijf het echt lastig vinden als hij mij teveel claimt, en ontevreden is over de hoeveelheid tijd samen. Terwijl we veel meer samen doen dan welk stel van onze leeftijd dan ook! Ik ben heel blij dat ik meer werk. Ik sport en maak muziek. En ik hoop je niet meer te zien 😉 (want dat betekent dat we er samen uitkomen)

Warme groet,
Klaziena

 

We zijn een jong gezin en ik ben hoogzwanger van ons tweede kind. Aanvankelijk dacht ik ‘is het niet te vroeg om nu al in relatietherapie te gaan? Is het echt wel nodig en is het niet alleen een communicatieprobleem?’ Door de tools die we hebben gekregen zijn we dichter bij elkaar komen te staan. Jacqueline heeft mij geholpen op een neutrale manier te luisteren en te helpen vertalen aan mijn partner wat voor mij belangrijk is. Door de relatietherapie zijn we veel beter met elkaar gaan communiceren, we zijn meer een team geworden. We geven elkaar de ruimte en kunnen nu op een rustige manier dingen met elkaar bespreken. Ook merk ik dat ik meer mezelf durf te zijn in onze relatie. Ik durf nu meer dingen te bespreken.

Anne

 

Jacqueline stelt je op je gemak en luistert goed; ze vraagt door, ook als het even ongemakkelijk voelt.
Ze kan snel tot de kern van het probleem komen en biedt inzicht in voor ons lastig te doorbreken patronen.
Doordat Jacqueline met psychologische kennis kan onderbouwen wat er gebeurt binnen onze relatie/communicatie, begrijpen we het beter en is het makkelijker dit aan te pakken. Wij zijn heel blij dat we de stap hebben gezet en raden Jacqueline bij iedereen aan.

Groetjes Eefke

Tijdens onze tweede therapiesessie bij jou is er zoveel voor ons veranderd. Ik heb door de jaren heen al heel wat therapeuten gezien in verband met mijn jeugdtrauma en mijn ziekte. Maar de manier waarop jij ons helpt dat heb ik nog niet eerder zo gezien. Je komt snel tot de kern en weet op basis van wat er zich op dit moment afspeelt in ons leven meteen een koppeling te maken met de achterliggende problemen en patronen. Het was bijzonder om naast mijn man te zitten en te zien hoe hij geholpen werd met het probleem waar hij bijna aan onder door ging. Ik heb zelf veel therapie gehad en weet hoe moeilijk het is om na afloop dan thuis tegen je partner te zeggen wat er is gebeurd. Ik vroeg hem hoe dat voor hem zou zijn. Hij vertelde dat hij dat inderdaad niet zou kunnen uitleggen. Ik ben zo dankbaar dat ik daar bij mocht zijn. Voor mij heeft het een enorme opluchting betekend dat er nu ook eens aandacht was voor hem. We kijken uit naar de volgende sessie.

E.

 

Na onze eerste therapiesessie besloot mijn partner er toch mee te stoppen, ze was helemaal klaar met onze ruzies en haar onmacht om om te gaan met mijn vreemdgaan. Gelukkig heb ik haar overgehaald om toch samen in therapie te blijven. Het tweede gesprek was zo bijzonder, nog nooit hebben we zo liefdevol en diepgaand over onze problemen kunnen praten. Het was echt helend. We hebben elkaar beloofd dat we samen verder gaan in dit proces en we zijn dankbaar dat je ons daar bij helpt.

Freek

 

Wij zijn bij Jacqueline langs gegaan omdat we het tijd vonden onze lange relatie weer eens goed onder de loep te nemen, kijken of we het samen weer wat spannender en leuker konden maken. Jacqueline heeft ons in zeven sessie een heel eind verder geholpen. We raden iedereen zo’n kadootje voor je huwelijk aan bij Jacqueline. Kernwoorden van hoe wij Jacqueline hebben ervaren zijn: empatisch doortastend scherp professioneel kundig betrokken. Jacqueline dank voor je hulp.

Dank voor de sessie hoor we gaan lekker, hoop jij ook.

groet,

Frank

 

Ik heb met mijn geliefde een intake en daarna een 3 uur sessie gedaan, we liepen wat vast in een onderwerp en wilden graag iemand van buiten af mee laten kijken. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Jacqueline. Mooi hoeveel er aangeraakt kan worden in zo’n kort tijdbestek. We zijn met een hoop inzichten en wederzijds begrip weer naar huis gegaan en kunnen weer  samen vooruit. Ik heb haar ervaren als een fijne, integere en empathische therapeut.

Deborah Vogel

 

Jacqueline stelt je allereerst enorm op je gemak en is een zeer prettig persoon. Ze is daarnaast ook doortastend. Door de juiste vragen te stellen dringt ze zeer snel tot de kern door. Hierdoor wordt “alles” voor mij overzichtelijk en zeer duidelijk. Van de sessie geeft ze ook een zeer duidelijk verslag , wat mij houvast geeft. Voor mij is dit verslag zeer handig…… omdat het ,althans voor mij, het onmogelijk is om alles wat besproken is meteen te “onthouden”.

Yves

We komen uit een stormachtige situatie. Je hebt ons veel handvatten gegeven. Gisteren hebben we goed gesprek gehad met het gezin. De kinderen hebben er ook veel aan gehad. Dankjewel daarvoor! Nu gaan we eerst als gezin regelmatig met elkaar in gesprek.

Jacqueline

Mijn man is vreemdgegaan en dus we gaan weer naar ‘dokter Rossi’, zeg ik tegen een van mijn beste vriendinnen. Het is niet zo dat we elkaar niet begrijpen of dat we niet met elkaar communiceren of dat onze gevoelens niet toelaten maar toch leer ik elke keer in de sessie bij Jacqueline we iets nieuws over hoeveel we elkaar op een dieper niveau kunnen begrijpen onze gevoelens toe kunnen laten en de verbinding verder te vergroten. Ik zou het iedereen aanraden!

​Mo

Mijn laatste poging was relatietherapie. Mijn man wilde meer seks en we kregen daar uiteindelijk steeds vaker ruzie over. Ik dacht aan een penopauze en dacht ga jij maar naar de huisarts. Dat was mijn eerste verdedigingsmechanisme. Het tweede was dat ik dacht ‘succesvolle mannen van 45 jaar oud die willen gewoon meer seks’. Vervolgens merkte ik dat ik ook zelf was vastgelopen in mijn eigen stress en er ook een beetje depressieve gevoelens aan over hield omdat ik geen uitweg meer zag. Ik was me er niet bewust van dat onze relatie niet goed was. In mijn ogen was het prima. Daar schrok ik best wel van.

Met mijn vriendinnen sprak ik erover en ook wat ik er over las of van wat ik op TV heb gezien dacht ik ‘mensen die in relatietherapie gaan, die gaan alleen maar uit elkaar’. We hebben thuis samen veel gepraat om onze relatie beter te krijgen en ook gekeken naar youtube video’s over flirten met je partner als je al lang getrouwd bent. Het leek uitzichtloos. Uiteindelijk stemde ik toe in relatietherapie, hoewel ik daar helemaal geen zin in had. Ik kende alleen de horrorverhalen van uit elkaar gaan. En ik dacht als dit de enige oplossing is, nou doe dan maar.

Ik wist niet dat relatietherapie zo leuk kon zijn. Wat we hier bij jou gehoord en ontdekt hebben over onszelf en onze relatie geeft me ontzettend veel energie. Het is gewoon leuk om dit te onderzoeken en te ontdekken dat we er nu weer samen uitkomen. Ik heb echt plezier gehad en nieuwe dingen ontdekt. En ik had niet gedacht dat 1 relatiedoorbraak sessie zoveel verschil zou maken.

Jane

 

Jacqueline is rustig en kan goed luisteren. Wij hebben de relatie doorbraak sessie bij haar gevolgd omdat we tegen dingen in onze relatie aanliepen die we zelf niet opgelost kregen. We draaiden voor ons gevoel steeds in een cirkel rond. Op een prettige, maar betrokken manier heeft Jacqueline ons tijdens de sessie handvatten gegeven hoe daar mee om te gaan. Die knelpunten lijken daarmee relatief makkelijk op te lossen zijn! Ik kijk met een positief gevoel op de sessie terug en kan het iedereen aanraden!

Margreet

Jacqueline heeft ons enorm geholpen met het vinden van de juiste handvaten om verdere problemen te voorkomen. Zeer professioneel en prettig. Erg fijn om te ervaren dat complexe situaties waar je zelf geen uitweg ziet, relatief makkelijk zijn op te lossen. Jacqueline we zijn erg blij me je hulp, nogmaals dank.

Karin

Jacqueline is een prettig en warm persoon. Ze stelt de juiste vragen waardoor je inzichten krijgt. We hebben geleerd om meer als gelijkwaardigen te communiceren. Oefeningen in de vorm van visualisatie en meditatie heeft zeker ook een extra verdieping gegeven. Heel waardevol.

De coaching heeft onze relatie een extra boost en diepere laag gegeven die nog steeds aan het doorwerken is.

​Peter

 

We kwamen met de behoefte om erachter te komen welke niet-constructieve patronen we hebben in onze relatie. Jacqueline hielp ons een paar patronen te vinden die niet nuttig zijn en liet ons een paar betere vervangingen zien. Ze toonde veel begrip en empathie en haar interventies en observaties waren perfect.
Ik ben erg blij met de resultaten van onze sessies. Ik raad Jacqueline aan als een geweldige relatietherapeut.

​Horia Constantin

Effecten relatietherapie na het relatie groeiweekend

”Net voor de afgrond gekeerd’ zo vertelden we Jacqueline aan het einde. ” We hebben na het relatie groei weekend ontdekt dat er nog voldoende basis is om verder te komen. Omdat we mijlenver van elkaar waren verwijderd en we er niet meer samen over konden praten en niet meer tot elkaar konden komen besloten we hulp te zoeken’.

We hebben voor Jacqueline gekozen omdat zij zowel een achtergrond heeft in het bedrijfsleven en een ervaren therapeut is. En dat bleek een goede match te zijn. Ze is een fijn, prettig en rustig persoon die goed luistert. In haar aanpak is ze flexibel en creatief.

We zijn beiden erg verschillend en ze heeft ons weer tot elkaar gebracht en ook beiden handvatten gegeven om weer verder te kunnen. We hebben een programma op maat gekregen.

Lochem is een prachtige omgeving. We hebben heerlijk in de tuin gewerkt en tussendoor wandelingen gemaakt.
Ontzettend bedankt voor deze fijne ervaring.

​Misja

We hebben een relatie groei weekend gedaan bij Loveworkx om de relatie aan te sterkten. Wat ik heb ontdekt is dat het heel belangrijk is om naar het gevoel te gaan. Wat dat voor mij betekent is een nieuwe ontdekking waardoor ik mijn relatie weer een nieuwe ‘boost’ kan geven.

Het programma was goed opgebouwd, leerzaam met een fijne ‘sturing’ van Jacqueline. De begeleiding van Jacqueline heb ik als heel prettig ervaren. Ze is heel duidelijk, legt het goed en rustig uit. Het was een afwisselend programma. Jacqueline voelt dingen goed aan en kan daar het programma op aanpassen.

De locatie was geweldig. Een mooie ruimte, huiselijk en lekker eten, een goede slaapkamer en ontspanningsfaciliteiten, met vriendelijk personeel en een fantastische ligging in de natuur met prachtige wandelroutes.

​We hebben er (te) lang mee gewacht om zo’n weekend sessie eens te gaan doen. Het is voor iedereen aan te bevelen. Je merkt dat je in een weekend meer bereikt met 5 blokken van 2 uur dan 10 maanden lang iedere maand 1 uur.

​Dennis

 

Onze relatie/communicatie wilden we in een positieve ontwikkeling brengen. Daarom hebben wij een relatie groei weekend gedaan bij Loveworkx. Wat ik hebt ontdekt is wat het mij brengt om in mijn gevoel te blijven. Het brengt mij/ons werkelijk met elkaar in contact zijn! Ik heb geleerd mij kwetsbaar te kunnen opstellen en onbruikbare patronen lost te laten. Vooral de ervaring ook om gevoelens met elkaar te delen.

Wat dat voor mij betekent is opnieuw vertrouwen in onze relatie. Dat deze vervullend kan zijn op alle niveau’s. Het programma heb ik ervaren als een mooie opbouw van onderdelen die een relatie bevat en waar in elk onderdeel leermomenten aanwezig zijn.

Het programma was leerzaam, warm, flexibel meebewegen met dat wat er is en tegelijkertijd de rode draad bewaken. De begeleiding van Jacqueline heb ik ervaren als zuiver, ons in onze kracht brengend, respectvol en wijs. Gebruikmakend van een groot scala aan methodes (heel waardevol) die ingezet werden!!

De locatie was een passende mix tussen zakelijk en persoonlijk, stijlvol en toch huiselijk. Het personeel was bijzonder professioneel en gastvrij en meedenkend. We voelden ons er erg welkom.

Deze ervaring is een verrijking voor iedereen, wat de uitkomst ook is. Een bekrachtiging van je zijn. Dank!!

Stefanie

 

Wij zijn Jacqueline ontzettend dankbaar voor de coaching die ze ons heeft gegeven tijdens een relatie doorbraak sessie. Wij bewonderen haar warme persoonlijkheid, de manier waarop ze je je innerlijke kracht laat ontdekken, wij zijn haar enthousiasme en haar deskundigheid zeer dankbaar wij zijn weer gegroeid als een fijn stel en dat gunnen wij iedereen!”

Peter en Lydia Beekelaar

 

We waren op zoek naar een relatietherapeut en Jacqueline’s website stond vrij bovenaan. Haar website had gelijk de rake vragen die bij ons van toepassing waren. Wat we erg fijn is, is haar empathisch vermogen. Waardoor ze de vinger op de zere plek legt zonder te veroordelen. En mbv haar hypnotherapie kun je makkelijk bij die plek komen, waardoor het verwerken ook makkelijker gaat en de oplossing dichtbij ligt. Ze is de ‘lijn’ die men raadpleegt om hun ‘lijn’ te herstellen. Voor ons is zij een verbindende lijn; de lijn die zij tussen mensen weer heelt. De lijn die even kwijt kan zijn, vindt zij, want die lijn is noodzakelijk om verder te kunnen.

​Renata V

 

Ik heb Jacqueline ervaren als een rustige prettige therapeut. Ze heeft me een spiegel voorgehouden en heeft me zonder veroordelend te zijn geholpen meer inzicht te krijgen in mijn denkpatronen. Door mijn sessies met Jacqueline ben ik beter in staat te herkennen waar mijn reacties in bepaalde situaties vandaan komen.
 
Mijn relatie heeft een sterker fundament gekregen doordat we beter met elkaar communiceren, er zijn minder twijfels en vraagtekens. Ik heb het als bijzonder prettig ervaren om een aantal lastige thema’s met een objectieve buitenstaander af te pellen. Ik zal dan ook in de toekomst zeker nog eens een sessie plannen waarin we onder begeleiding van Jacqueline onze relatie en onze patronen onder de loep nemen. Iets wat ik anderen van harte aanbeveel!

Hartelijke groet, Koos​

 

Ik ben erg dankbaar dat mijn vrouw jou gevonden heeft. Ik kon erg uit mijn slof schieten en af en toe de meest nare dingen zeggen. Inmiddels durf ik me kwetsbaarder op te stellen en we groeien steeds meer naar elkaar toe.

​Olaf

 

Je hebt ons geleerd te praten vanuit het hart en dat werkt als een trein.

​Sarah

 

Ik kwam bij jou om mijn relatie te verbeteren. Je website gaf me meteen een goed gevoel. Je luistert goed en pikt de essentiële punten eruit. Daar ga je mee aan de slag. Geeft goede tips en adviezen en merk daardoor een positieve verandering bij mezelf. Dank hiervoor!!!

Dennis

Meer dan 30 jaar zijn Rich en ik een stel, horen we bij elkaar! Hebben we een lijntje naar elkaar. Door ons leven heen zijn er ingrijpende gebeurtenissen geweest, wat zo bij het leven hoort. Het was soms wel een tsunami. Zo onverwachts, sterk en hard ging het eraan toe. En andere jaren kabbelde dat watertje zo lekker van eb naar vloed! Het laatste jaar merkte ik dat ons lijntje, wat altijd een flinke kabel was, wat dunner werd. Was het de bedoeling dat ik de kabel los zou maken zodat Rich z’n boot los kon komen en weg kon varen? Het verwarde mij. Of was het de bedoeling dat ik de kabel ging repareren? Daar was ik namelijk altijd zo goed in!!! 
Op dat moment van totale verwarring kwam Jacqueline met de mededeling om te gaan zeilen in Barcelona. Het voelde goed om dit niet apart maar samen aan te gaan. Vol spanning gingen we het avontuur aan. 

De boot als metafoor heeft ons geholpen om weer te vinden wie we zelf zijn en willen zijn. Wie staat eraan het roer? Op welke koers willen we varen en op welk schip? Individueel en met de groep gingen we de verbindingen zoeken en de samenwerking die nodig is om uit te varen. Het schip heeft leiding, liefde en samenwerking nodig om op koers te kunnen varen. 

Ik heb geleerd en gevoeld op het prachtige schip met een zeer deskundige therapeut dat de kabel los gemaakt kan worden en ik het niet hoef te repareren. 
Dat kan Rich zelf! Ik laat het schip uitvaren en ga soms wel of soms niet mee. En heb het volste vertrouwen dat hij weer terug komt in de haven! Ik hoef niet te zorgen of de verantwoording op me te nemen. 

In gedachten vaar ik nu op mijn eigen schip of eigenlijk bootje! Ik kan hem alleen besturen. Zo lekker door die kleine slootjes. En geniet met alles om me heen. Ik ruik het vers gemaaide gras en hoor de kikkers brullen! Ik zou zeggen vaar mee uit op de volgende reis! Het is een unieke kans!

Lynn Jonkman