Resultaten en referenties - Er valt zoveel te bereiken

Referenties van deelnemers op retraites

Retraites op Ibiza

 

De reden om mee te doen aan deze retraite was dat ik een week wilde nadenken over m’n prive situatie. Ik kon niet goed met overtuiging een besluit nemen waar ik 100% achter stond. Ik kon niet bij die emotie komen, wat te doen.

Wat ik heb ontdekt is dat ik überhaupt niet goed bij mijn emotie kon komen. Ratio nam altijd de overhand. Hoe hard ik ook probeerde de ratio weg te drukken. Wat ik hier geleerd heb is dat ik dat moet accepteren en tegelijkertijd de emotie toe te laten.

Wat dat voor mij betekent is dat ik beter in staat ga worden, althans realiseer dat zowel ratio als emotie naast elkaar staan. Door minder te controleren, plannen, problemen zoeken, kan het onverwachte gebeuren en kan ik die met de emotie en ratio wel aan. Vertrouwen op beiden.

Jacqueline heeft een rustige manier van praten en begeleiden, waardoor de kern boven komt bij je en met doorvragen de essentie wordt geraakt.

Het eten is vele malen beter dan ik had kunnen verwachten. Bij toeval wel eens vegetarisch gegeten, maar wat we hier te eten kregen was elke maaltijd weer een feestje. Super mooi gepresenteerd en heerlijke gerechten met veel kruiden en gevarieerdheid.

Zo’n week zou voor iedereen goed zijn. Niet pas wanneer je tegen een muur bent gelopen, maar als vorming van je persoon. De sfeer in de groep was zodanig goed dat ieder de diepste emotie wilde en kon delen. Heel fijn.

Johan-61 jaar

 

Ik heb me ruim op tijd bewust geplant opgegeven op deze retraite, omdat ik bij mezelf merkte dat ik keer op keer struikelde over een en dezelfde barriere. Ik wilde deze ‘in woorden vangen’ door te voelen, te beleven, inzicht te krijgen, wat het is en waarom. Ik had de wens eraan te weren, wilde nu de tijd gunnen.

Wat ik heb ontdekt is dat de sleutel tot geluk bij jezelf ligt. Luister naar binnen Ik heb geleerd met mijn gedachtes naar binnen te gaan, naar mijn hart te luisteren. Ik hoef niet weg te rennen. Het is juist een cadeau voor mezelf om in gezelschap met mezelf te zijn. Zoek het geluk niet bij anderen, maar bij jezelf is wat ik ook heb ontdekt. Door er bewust naar pijnplekken te gaan is bij mij weer nieuwe ruimte ontstaan om verder te gaan. Ik heb mijn vertrouwen gevonden! Ook al zit het even niet mee er is steeds een weg. Verandering betekent nieuwe vrijheid. Aan mij de keuze, hoe ik wil wandelen.

De begeleiding van Jacqueline was heel fijn en invoelzaam. Zij is in staat haar gave te gebruiken en op elke situatie de juiste manier te vinden, er mee om te gaan. Zij stimuleert de enkele persoon en laat ons allen onderdeel uitmaken van een homogene groep. Ik hou heel erg van haar prettige stem, vrolijke uitstraling. Diepgang waar nodig verdiepen en ruimte laten voor genieten, luchtigheid en humor.

Het lekkere gezonde eten, met veel liefde en oog voor detail door Marianne bereid heeft het plaatje rond gemaakt. De samenwerking en vriendschap tussen deze twee lieve vrouwen straalt rust uit en voelt aangenaam en fijn. Ik kende deze manier van koken niet, ayurvedisch, ik zal thuis, geïnspireerd door Marianne zeker het een of ander recept toepassen.

Ik wil Jacqueline en Marianne bedanken maar ook de lieve andere “cursisten’. De locatie op Ibiza is super! Beter kan niet! Het programma is zeer afwisselend. Voor mij is het goed dat deze retraite een week duurde, zo het ik voor mezelf de nodige “shit” kunnen omarmen en ruimte kunnen vinden voor genot in deze prachtige omgeving! De zon schijnt, dat voel ik ook in mijn hart dankzij deze intense week!

Antje-52 jaar

 

Ik was op zoek naar antwoorden op levensvragen. Ik zat in de knoop, kwam er niet uit en zocht naar een oplossing en een antwoord vanuit mezelf.

Wat ik heb ontdekt is dat ik de antwoorden in me heb. Dat alles wat ik nodig heb, dat dat er al is, zolang ik maar met liefde voor mezelf en in mezelf blijf. Door mijn hart te openen, ging ik voelen en kwamen de antwoorden op mijn vragen.

Wat dat voor mij betekent is dat ik alle stukjes van mezelf met liefde mag omarmen. Dat ik delen van mezelf wat meer en anderen wat minder hard mag laten zijn. Ik ben niet meer bang voor fysieke pijn, omdat ik deze in liefde geaccepteerd heb en omarm.

Jacquelien is en enorme warme persoonlijkheid. Ze luistert goed, en weet dan precies de vinger op de juiste zere plek te leggen, waardoor de essentie naar boven gehaald wordt waar jezelf mee mag gaan werken. Ze geeft inzicht en richting aan hetgeen je zelf in je hebt, dat is een geweldige gave!

Het eten was een feestje. Heerlijke vegetarische gerechten die elke keer weer als een schilderijtje worden opgediend. Ook de uitleg erbij was fijn, ik heb ervan geleerd! Ik voel met fitter en vitaler en zal er zeker thuis gerechten van gaan bereiden!

Op het moment dat je zover bent, word je in contact gebracht met de juiste mensen die je pad kruisen. Dat is wat mij deze week weer duidelijk is geworden en dat is heel waardevol.

Claudia van den Heuvel-48 jaar

 

De reden om mee te doen aan deze retraite was dat ik weinig zelfvertrouwen had, geen rem en geen nee kon zeggen.

Wat ik ontdekt heb is hoe ik mijn vertrouwen in mezelf en in mijn omgeving terug kan winnen, hoe ik weer sterk kan zijn.

Dat betekent dat ik nu terug ga met het gevoel een nieuw begin te kunnen maken. M’n slechte keuzes en de gevolgen daarvan achter me te kunnen laten en goede keuzes gaan maken, waardoor ik verder kan in mijn leven en weer gelukkig wordt.

De begeleiding van Jacqueline was erg fijn. Zo’n rustige uitstraling & prettige stem. Je voelt gewoon dat er echt naar je geluisterd wordt. En ze weet altijd precies het knelpunt te ontdekken en hoe daarop dieper in te gaan. Heel fijn.

Het eten was overheerlijk. Zonder deze week maar een druppel of kruimeltje “gezondigd” te hebben, meer dan genoeg te eten gehad, echt overheerlijk. Ik voel dat mijn lijf nu zoveel gezonder is, ik heb geen behoefte meer aan “slechte” dingen. Ik wou dat ik thuis elke dag zo kon eten! Maar helaas is dat voor mij niet weggelegd qua tijd, omdat ik weet hoe ontzettend veel tijd Marianne in alles gestoken heeft. Zoveel heb ik al geleerd. Maar ook heel veel geleerd over dingen die ik wel direct toe kan passen, super!

Dit was de meest bijzondere week van mijn leven. De dingen die ik deze week allemaal heb meegemaakt zou ik thuis aan niemand uit kunnen leggen, dit moet je echt meemaken, zelf ervaren. Ik heb zoveel geleerd over vooral mezelf maar ook over yoga. Ik ga daar echt mee verder als ik thuis kom. Om bepaalde dieperliggende problemen, door Jacqueline ontdekt of in ieder geval mij het voor heeft kunnen spiegelen, echt op te gaan lossen nu. De kracht komt terug!

Winnie-31 jaar

 

Ik geen mee op retraite naar Ibiza om dichter bij mijn gevoel te komen en los te laten. Wat ik heb ontdekt is dat daarin ademen en aandacht geven erg belangrijk zijn. Dat betekent voor mij dat ik kan zijn in het moment. Dus geen dingen gaan doen en stilstaan bij mijn brok in de keel. Ik geef het dan aandacht en door te ademen word ik rustiger.

Ik vond het heel fijn hoe Jacqueline mij en ook de groep heeft begeleid. Voor mij van angst naar voelen naar tranen. Vooral ook de tijd en aandacht en zonder oordeel met veel liefde en aandacht begeleide zij ons.

Het eten was heerlijk, ik ga het doorzetten in Nederland. Vooral jullie combinatie is erg fijn. Marianne is ook niet alleen goed in de keuken, maar luistert en geeft tips op bredere vlakken.

Ik vond het heel bijzonder hoe deze groep zo bij elkaar past. Zelfs de kamers waren in mijn optiek goed ingedeeld, de juiste poppetjes samen.

Jasmin-41 jaar

 

​Ik deed mee aan deze retraite om meer draagkracht te creëren, om vertrouwen voor de toekomst te vinden, rust en vrede te vinden bij mezelf en om kracht terug te vinden in mezelf.

Wat ik ontdekt heb is dat ik iets meer vertrouwen voel voor de toekomst. En dat ik beter begrijp hoe mijn gedachten en innerlijk functioneren. En hoe ik daar zelf mee kan werken en mee aan de slag kan. Ik ervaar meer plezier en innerlijke rust en sta minder krampachtig in het leven.

Wat dat voor mij betekent is dat ik beter weet wat belangrijk is in mijn leven. Dat ik steun ervaar van mensen om mij heen. Dat ik mij hierdoor iets beter in mijn vel voel en hierop verder kan bouwen.

De begeleiding van Jacqueline heb ik als zeer prettig ervaren!!!! Doorhaar rust en manier van uitdragen met betrekking tot yoga, muziek, zang enzovoorts. Kreeg ik het vertrouwen om open te zijn over alles en ook beter los te kunnen laten en mij in mijn element te voelen.

Het eten was erg smakelijk, fantastisch! Marianne is een Schat! Ik ga zeker recepten uitproberen thuis.

Een dankbare deelnemer

 

De reden om mee te doen met deze retraite was dat ik tijd wilde nemen voor mezelf om te ontspannen en te reflecteren. Ik heb ontdekt dat er veel meer kracht in mij zit dan ik dacht. Kracht om te doen en laten in het hier en nu en ook kracht in het loslaten. Dat betekent voor mij dat ik meer mijn eigen gevoel en kracht als startpunt ga nemen.

Ik heb de begeleiding door Jacqueline ervaren als oprecht, zorgzaam, prikkelend en stimulerend. Het heeft mij ook kracht om door te gaan met veranderingen. Het eten maakt deze bijzondere reis nog veel meer bijzonder. Het geeft mij energie, maakt dat ik me goed voel. Ik voel de aandacht en passie waarmee het eten bereid is en geeft een extra gevoel van zorgzaamheid en een oprecht gevoel dat jullie mij willen helpen. Ik vond het ook een fijne locatie.

Edward

 

Ik was al langere tijd mezelf niet en voelde dat het nu me-time werd, voordat ik in een depressie zou raken. Ik heb ontdekt dat ik niet hoef te zoeken naar iets of iemand (eten, liefde) en dat ik het licht en rust in mezelf kan vinden en aansteken, elk moment van mijn leven. Dat betekent voor mij: ik BEN.

De begeleiding van Jacqueline heb ik als aandachtig, respectvol, aanwezig, liefdevol en diepgaand ervaren. De therapeutische inslag zorgt voor verdieping van van mijn proces. Het eten was echt grandioos! Ik heb de voedzaamheid en helendheid van voeding hier pas voor het eerst ervaren en vind het echt een life-changer. En tegelijkertijd zo lekker!

Deze retraite was uitputtend en energie gevend. Ongelofelijk hoeveel weerstand de revue is gepasseerd. Ik ben zo dankbaar dat ik de tweede dag iet naar een hotel ben gegaan, maar gekozen heb voor ‘the hard way’. En ‘t was ‘the good way’ zo je wil… The only way to be the change you want to see in the world.

Een groet uit mijn hart,

liefs Lumanda

 

Ik wilde mijn hoofd leeg maken, ontspannen en kijken of het helpt om betere beslissingen te nemen. Daarom ging ik mee op retraite naar Ibiza.

Ik heb ontdekt dat ondanks dat ik echt even een knop om moest zetten, ik ontzettend veel heb geleerd. Ook van de andere deelnemers. Het voelde echt als een hecht groepje waarin ik mezelf open durfde te stellen. Dat betekent voor mij erg veel. Ik heb ontdekt dat het ontzettend fijn is om gewaardeerd te worden om wie je echt bent.

De begeleiding door Jacqueline heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde me direct op mijn gemak. Daardoor durfde ik mezelf ook te openen, waardoor ik inzichten mocht ontvangen. Qua eten vond ik sommige dingen erg lekker en verrassend, andere iets minder. Ik merk wel dat ik na een paar dagen ook behoefte kreeg aan ‘zwaarder’ voedsel. Al voel ik mijzelf hierbij super energiek. Ik zie deze retraite als een nieuwe weg op mijn pad. Dit neem ik allemaal zeker mee en er af en toe vervolg aan geven lijkt mij prettig.

Roos

 

De reden om mee te doen met deze retraite was de vraag of ik wel of niet wil doorgaan met mijn relatie. Wat ik heb ontdekt is dat ik voor mijzelf en eigen geluk wil kiezen en mij niet langer wegcijfer voor een ander. Wat dat voor mij betekent is de vrijheid niet langer opgesloten te voelen in mijn eigen lijf.

De begeleiding van Jacqueline en Marianne was erg warm en fijn. Ze gaan tot de kern, wat erg bevrijdend voelt. Het eten was elke dag een cadeautje. Heerlijk en het ziet er altijd even prachtig uit. Gemaakt met zorg en liefde. Nooit een hongerig gevoel en altijd weer een verassing wat je krijgt. De kookworkshop vond ik ook super leuk!

een dankbare deelnemer

 

Kundalini Yoga heeft mij meer gebracht dan dat ik ooit had verwacht. Op zich was ik wel gelukkig, maar altijd druk, geen tijd voor mezelf. Druk maken om andere mensen, maar ikzelf was niet belangrijk. Nu… na 1 week op Ibiza geweest te zijn, omringd met allemaal nieuwe onbekende mensen, voelde ik de totale ontspanning. Rust, geluk, liefde, maar ook verdriet, avontuur, en verbondenheid. Samen met Jacqueline, Marianne en de 7 ‘onbekende’ mensen, werden al op de eerste dag vertrouwd. Allemaal ons eigen proces, maar ook zo één geheel. Dit gun ik iedereen die zichzelf (een beetje) kwijt is. Dank voor deze fantastische week. Het gaat mij helpen voor de rest van mijn leven.

Liesbeth Kasperink-39 jaar

 

Soms gebeuren er dingen in je leven, die diep ingrijpen en waardoor je uit balans raakt. Zo was het ook voor mij. Ik was gespannen, onrustig en zat grotendeels in mijn hoofd. Het was een grote stap alleen op vakantie te gaan, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan.

De kennismaking met Kundalini Yoga was liefde op het eerste gezicht. Een prachtige combinatie van lichaams- en ademhalingsoefeningen tijdens het ochtendgloren. Ook het zingen van de mantra’s, met gitaar, waren een bijzondere ervaring. De andere werkvormen die Jacqueline gedurende de week gebruikte, gaven een inkijk op de issues die aandacht verdienen. Confronterend maar heel leerzaam. Jacqueline is een topcoach en yogi, die rust uitstraalt en het beste in mensen naar boven haalt. Ik ben fan!

Ik ben heel eerlijk, maar ik stond een beetje sceptisch tegenover het vegetarische eten, maar Marianne heeft dit binnen een dag om zeep geholpen. Wat een fantastisch eten. Stuk voor stuk schilderijtjes van borden, met een verscheidenheid aan smaken en belevingen. Als Marianne een restaurant in Nederland zou openen zou ik vaste klant zijn!

Natuurlijk was er ook tijd om te ontspannen samen met de andere deelnemers. Even lekker naar een dorpje om na het winkelen op een terrasje neer te ploffen. Een heerlijke boottocht naar een klein baaitje met een plons in het azuurblauwe water. Of naar de bekende hippiemarkt op het eiland. Een welkome afwisseling naast het programma.

Een week om nooit te vergeten: van gespannen, onrustig en in het hoofd naar ontspannen, rustig en alles weer voelen stromen. Dankjewel Jacqueline, Marianne en niet te vergeten Joost voor jullie bijdrage in deze verandering. Kom maar op toekomst!

Sandra-54 jaar

 

Toen ik op Ibiza kwam, tijdens de retraite van 8 t/m 13 juli, was ik moe en mentaal zat ik overvol. Fysiek had ik allerlei vormen van pijntjes en scheutjes. Emotioneel was ik heel erg gesloten en in mezelf. Toen ik hier kwam, het eerste wat ik had was verborgen weerstand. Een grote groep met vrouwen, daar kwamen allerlei basispatronen bij mij naar boven. Dat heb ik op een gegeven moment losgelaten. Wat ik ervaren heb is energie of noem het liefde. Dit gebeurde door te zijn en door me te laten dragen door het moment en de groep.

Ik merk door alle oefeningen en de intensieve sessies dat ik weer een jasje uitgedaan heb. Mentaal ben ik helemaal leeg, ik sta weer helemaal open, ik ben gereset. Fysiek voel ik me ijzersterk. Emotioneel heb ik een aantal doorbraken kunnen maken. En daar ben ik ontzettend trots op. Dat had ik niet kunnen doen zonder de aanwezigheid van de groep, en de plek, maar ook de begeleiding van het team. Want daar zat zoveel zorgvuldigheid en liefde in.

Ik heb heel veel trainingen gevolgd de afgelopen 20 jaar, maar dit far out voor mij de meest waardevolle tot nu toe en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kom zeker terug. Ik kan het iedereen aanbevelen en vooral mannen. Wees niet bang voor die vrouwen, want ze zijn eigenlijk wel heel lief.

Edo

 

Ik had een drukke tijd achter de rug, eigenlijk wel een aantal drukke jaren. Veel strijd ook met mezelf in die tijd. Ik heb de kans genomen om hier op de retraite op Ibiza te zijn van 8 t/m 13 juli. Ik was erg geïnteresseerd in yoga en meditatie, maar dat was er nog niet van gekomen. Ik had geen ervaring met yoga en meditatie, dit was de eerste keer. En dat is me heel goed bevallen. Heel erg fijn. Fijne begeleiding.

’s morgens vroeg opstaan met yoga en meditatie. Fijn voedsel, we hebben heel natuurlijk gegeten met groente en fruit. Het was even wennen om geen koffie en geen wijntje te drinken. Ik voel me nu echt sterk en stevig aan het einde van deze week hier.

Ik kwam hier vrij gesloten, als een bloem. En ik voel me nu al een heel stuk geopend. Daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb nog heel veel dingen, waarvan ik denk daar kan ik nog wat mee doen, maar daar voel ik me sterk in. En daar wordt ik blij van.

Wat ik ook mooi vindt is de entourage. Je bent weg uit je eigen omgeving en hier op het mooi Ibiza, hoe fijn is dat! Het heeft me heel veel rust en kracht gegeven. Daar ben ik heel erg blij mee. Een perfecte week op Ibiza!

Mireille

 

Na een heel druk jaar had ik het gevoel even tijd nodig te hebben voor mezelf. Met een vriendin had ik weleens yoga gedaan. Ik besloot een yoga retraite te gaan doen.

Ik kwam op Ibiza in een huis met fijne mensen en een fijne begeleiding. Het voelde gelijk als een warm bad. Ik had gevraagd om een één persoonskamer, maar deze waren al bezet. Dus deelde ik een kamer met nog twee dames en dat was oergezellig!

De yoga, de meditatie en de voeding hebben me heel veel rust en energie gegeven. Het eten was veganistisch, maar ontzettend lekker en gevarieerd. Dit was te danken aan onze chef kok Marianne!

Ik begin de dag nu met yoga en dat bevalt me heel goed. Ik kan iedereen aanraden om een retraite als deze te gaan doen. Voor mij was het een super week op een prachtige plek met geweldige begeleiders!

Diana

 

Liefste, jacqueline, Marianne & Joost

 

Het was echt een MAGISCHE ervaring met 3 prachtige mensen. Misschien gelijkend van opleiding, maar toch zo verschillend. Jullie vullen elkaar perfect aan in deze retraite. Ik ben blij dat jullie me telkens opnieuw over de streep haalden wanneer er opdrachten waren waarvan ik dacht “Dit zal me niet lukken”. Want nu kan ik terecht fier zijn op mezelf dat ik alles heb meegedaan. De groep was zo hecht & liefdevol ook al was er een leeftijdsverschil. Ik zou deze retraite werkelijk aan iedereen aanraden. Een week om nooit meer te vergeten & een plek om zeker terug te keren.

Veel liefs,

Isabel-27 jaar

 

Dit is wat de deelnemers ervaren hebben tijdens de retraite op Ibiza:

  • bijzonder, ontspannen, vertrouwd
  • moeilijke start, hart geopend, missie geslaagd
  • fijn, impact-vol, uitbundig,
  • liefdevol, gezellig, klaar voor de volgende stap,
  • dankbaar, nieuw, verrassend
  • heel positief, zaadje geplant en nu doorgaan
  • warm, liefdevol, dankbaar
  • We kijken terug op een prachtige week met mooi weer, heerlijk eten, diepgang en verbinding.

 

Ik ben niet iemand die het heel makkelijk kan verwoorden, maar spreek wel vanuit mijn hart als ik het volgende zeg: ik vond het een super week op Ibiza, mooie contacten gemaakt, genieten van de kleine dingen zoals het dag zien worden op het strand en in wandelen in het bos, heerlijk eten wat door Marianne is bereid, en natuurlijk last but not least je bent een top vrouw die haar hart op de juiste plaats heeft zitten Jacqueline! x

Richard

Stilteretraites op Schiermonnikoog

Dit is wat de deelnemers tijdens het stilte weekend ervaren hebben :
Energiek, Dankbaar, Blij
Puur, Vredig, Lichtheid
Heerlijk, Rust, Voldoening
Loslaten, Positiviteit, Essentie
Zijn, Rust, Sterk
Rode vuurtoren, Witte vuurtoren, Gele ster
Confronterend, Bijzonder, Persoonlijk
Lekker, Rustig, Zijn
Confronterend, Rijke ervaring ,Rust

“Het stilte weekend op Schiermonnikoog heb ik als een mooie start van een ontdekkingsreis naar mijn ware zelf ervaren. Na te zijn vastgelopen in een levensstijl van zzp’er, moeder van 3, een druk en grenzeloos bestaan waarin ik mijzelf volledig was kwijtgeraakt, was ik op zich al goed op weg met een veranderingsproces. Veranderen heeft echter tijd nodig en bij mij is de valkuil groot om weer in oude gedragspatronen terug te vallen.

Gesprekken met coaches zijn fijn maar daarna sta ik er toch weer alleen voor en moet ik toch ergens de kracht vinden om het traject verder op te pakken met alle twijfels, onzekerheden en overtuigingen die mij dagelijks weer die valkuil induwen. Ik heb heel weinig ervaring met yoga en meditatie maar weet dat deze technieken mij wel verder kunnen helpen.

Ik heb gekozen voor dit weekend om te leren hoe ik rust en stilte kan inbouwen in mijn drukke werkweek. Ik kan kort en krachtig zijn over mijn ervaring, Jacqueline en Marianne (kok) zijn geweldig, niets moet en alles is goed en er wordt niet geoordeeld. Je komt echt voor jezelf en het feit dat er andere deelnemers zijn maakt dat jij weer leert van de wijze waarop zij met hun eigen problemen omgaan en dat je niet de enige bent die vast zit in een probleem.

Door de meditaties, wandelingen, yoga en ademhalingsoefeningen, stilte, de duinen en het ruizen van de zee ben ik “echt” tot rust gekomen en ging bij mij de knop om. Tijdens de visualisatie heb ik een klein doorkijkje in mijn onderbewustzijn mogen ervaren en gezien dat hier meer gebeurt dan ik ooit had kunnen bedenken. Dit doorkijkje heeft mij zoveel rust gegeven en tegelijk het besef, rust en vertrouwen dat mijn ware zelf mij helpt in mijn reis door dit leven.

Niemand weet hoe de dag van morgen eruit ziet dus leef nu en geniet. Ik was er altijd al van overtuigd dat mijn lichaam in staat is om zichzelf te helen, maar weet nu dat dit helend vermogen alleen wordt geactiveerd als het lichaam hier ook de ruimte voor krijgt. Met de technieken dit ik heb geleerd ga ik verder en gun iedereen deze mooie ervaring die ik zeker nog een keer ga doen!”

Sylvia

 

“Ik heb last minute besloten om mee te doen aan het stilteweekend op Schiermonnikoog: een fantastische plek om te onthaasten. De informatie voorafgaand aan het weekend was keurig verzorgd en Jacqueline reageerde snel en hartelijk op aanvullende vragen. Hierdoor ging ik vol vertrouwen het weekend tegemoet hoewel het een geheel nieuwe ervaring voor mij was. Ik heb de stilte, rust en eenvoud als heerlijk ervaren. Even twee dagen ‘offline’ zijn is in deze jachtige wereld een cadeautje aan jezelf. Daarnaast heeft Marianne van den Heuvel fantastisch voor ons gekookt. Zij heeft ons op ontspannen en liefdevolle manier kennis laten maken met gezond, plantaardig en vooral lekker eten. Jacqueline heeft het weekend met veel ruimte en ontspanning gefaciliteerd. Je kon zelf bepalen met welke intensiteit je het programma wilde volgen. Er was totaal geen oordeel of druk. Daardoor voelde ik mij als yoga- en meditatie ‘leek’ snel op mijn gemak.”

Joël

 

Afgelopen weekend ben ik naar Schiermonnikoog geweest voor een yoga en stilte retraite van Yoga ‘t Gooi. Ik kan iedereen een weekend zoals deze aanraden. Het is erg goed verzorgd en voor alle types mensen goed te volgen. Na een jaar burn-out te zijn en net 33 te zijn geworden vond ik het tijd worden om mezelf een cadeau te geven. Ik wilde een nieuwe frisse start en deze wilde ik graag beginnen in stilte om tot bezinning te komen. Afgelopen twee maand ben ik al bezig met ademhalingstechnieken en yoga iedere ochtend en dit doet me ontzettend veel goed. Toen ik dit programma op bookyogaretreats.com zag staan dacht ik “dit is perfect voor mij” ik wil graag onderzoeken wat er gebeurd als ik rust krijg met de stilte in mijn hoofd.

In het begin vond ik alles best spannend, maar die spanning loste algauw op toen we begonnen met het voorstel rondje. We waren met een kleine groep en iedereen zit daar voor zijn eigen persoonlijke reden en deze deel je met elkaar. Je deelt uitsluitend wat je zelf wilt delen.
Na de uitleg en huishoudelijke mededelingen ging de stilte in en ik vond het fantastisch. Zowel bij de yoga als de meditatie was het Jacqueline die af en toe sprak om dingen uit te leggen. Vooral de visualisaties en de bewegingsmeditatie oefening vond ik heerlijk om te doen. Sommige oefeningen raakte me tot in het diepste van mijn ziel.

Ook de heerlijke maaltijden en hapjes van Marianne maakte dit weekend tot een FEEST. Echt proeven, echte rust en een vreugde om je lichaam dit cadeau te doen. Ik heb dingen gegeten die ik niet kende en misschien wel nooit had geproefd als ik had kunnen praten.

Wandelen in stilte met de vrouwen bij volle maan vond ik erg bijzonder.

Ik ging ervan uit dat ik het zwaar zou gaan krijgen, maar dit bleek mee te vallen. Mijn tranen heb ik laten vloeien en de meeste waren mooie tranen van blijdschap en van zelf liefde.

Ik vind het heel jammer dat ik niet in de buurt woon, want had graag later nog eens de verdieping opgezocht in een mooie sessie met jou.
Ik vind je een bijzonder en lief mens. Je laat iedereen zijn wie hij/zij is en geeft mensen de ruimte. Je stelt je niet boven de groep maar bent samen met de groep.

Bedankt voor alles en ik hoop tot een volgende keer! Liefdevolle groet.

Maartje Deddens

 

“Nog nooit had ik deelgenomen aan een stilte retraite. Maar ik had behoefte aan een weekend rust, een stukje bezinning en opladen van energie, dus vol verwachting en ook wel met vraagtekens stapte ik op de boot naar Schier. Meteen bij aankomst voelde het al natuurlijker; gelukkig, de andere deelnemers waren ook ‘normaal’ 😉 en hartstikke aardig en de locatie volop in de natuur voelde meteen heerlijk.

Bij de eerste maaltijd samen werd er nog gesproken en was er dus ruimte elkaar te leren kennen, wat prettig is als je daarna een paar dagen stil maar onder elkaar bent. Hierdoor ontstond meteen een veilig en comfortabel gevoel, wat verder werd versterkt door de kundige begeleiding van Jacqueline, haar heldere uitleg en natuurlijke manier van begeleiden.

Elk onderdeel van het gevarieerde programma droeg op zichzelf bij aan alle opgedane inzichten en de afwisseling van ‘alleen stil zijn’ en dan weer met de groep een (meditatie en/of yoga) sessie voelde als heel prettig en gebalanceerd.

Het eten verzorgd door Marianne was ronduit subliem; wat een smaken, verfijning en direct ‘super gezond gevoel’ als je het eet; precies wat je tijdens zo’n weekend aan voedsel en ondersteuning nodig hebt.

Kortom, een unieke ervaring, waarin de vraagtekens van het begin snel plaats hebben gemaakt voor veel inzichten, energie en inspiratie naar de toekomst. Een heel hartelijk dankjewel aan Jacqueline, Marianne én de andere deelnemers!”

een dankbare deelnemer

 

Ik heb dit stilte weekend als een heerlijk, rustig, confronterend en mooi weekend ervaren. De begeleiding was prima. Vooraf aan de stilte een duidelijke uitleg en tijdens de stilte liep alles op rolletjes. Mooi om te zien wat je zonder praten al kan bereiken.

Ik ging heen om weer wat meer rust in mijn hoofd en lichaam te krijgen door middel van meditatie en yoga. Met de visualisatie meditatie ben ik erg geconfronteerd met waar ik mee bezig was. In een gesprek met Jacqueline viel alles op zijn plek en weet ik nu dat ik weer op het juist spoor zit. Het gevoel volgen en niet het verstand, en vooral in het nu zijn.

Het eten was echt heerlijk en puur dit weekend! Wist niet wat ik precies moest verwachten van het veganistische eten en had daarom stiekem wel wat snacks meegenomen. Maar heb deze vervolgens niet aangeraakt. Er was ook speciaal glutenvrije notenzaden brood voor mij gemaakt, echt super!

Ruud Dekker

 

Een hele bijzondere ervaring om met een groep mensen die je niet kent de stilte te beleven op een Waddeneiland. Dankzij een persoonlijke voorstelronde leer je elkaar in korte tijd beter kennen. Iedereen komt om zijn eigen reden een weekend van de stilte genieten.

De stilte is op sommige momenten confronterend, omdat je meer tijd hebt om na te denken. Maar anderzijds ook heel mooi, omdat je momenten, uitzichten en het eten veel bewuster opneemt. En dat maakt de herinnering zo helder & mooi. Van het eten heb ik dan ook heel bewust genoten. Kleurrijk & smaakvol eten met heel veel liefde bereid!

De yoga sessies vond ik plezierig. Je hebt een hele prettige stem, waar ik graag naar luister. Qua niveau had het van mij wel intensiever gemogen, maar besef me tegelijk dat er ook veel mensen deelnemen zonder enige yoga-ervaring. De frequentie van de yoga-momenten vond ik prima, niet teveel, niet te weinig. Tijdens de stilte is het extra fijn om de houvast te hebben aan deze momenten. Ook het vroege opstaan vond ik goed te doen, het maakt je dag ook een stukje langer 🙂

Al met al een heel bijzonder weekend gehad, waarvoor ontzettend bedankt! Mooi hoe je in zo’n korte tijd een hechte groep kunt vormen met onbekenden. Mede omdat jij de deelnemers zo op hun gemak weet te stellen. Dat siert je. Ik wens je dan ook heel veel plezier & succes bij de volgende retraites.

Groetjes en wie weet tot ziens!

Lisanne

 

Stilte retraite Schiermonnikoog maart 2018
Ik wilde even uit het dagelijkse ritme stappen, uit de comfortzone gaan en ervaren wat rust doet, zodat ik dit kan inbouwen in mijn dagelijks leven. Door mee te doen met deze retraite heb ik verbinding gemaakt met mijn gevoel en innerlijke wijsheid. Dat betekent voor mij dat ik minder pieker, meer innerlijke rust ervaar en het vertrouwen heb dat het goed komt en dat ik goed bezig ben.

De magische stem van Jacqueline wakkeren dit aan en prikkelen het onderbewust zijn. En dat werkt helend voor mij. Het eten was kleurrijk, gezond, smaakvol, vernieuwend en lakserend. De natuur op Schier is prachtig. Ik heb veel mooie foto’s gemaakt. Het was opnieuw een heerlijke ervaring.

Sylvia -49 jaar

 

Ik wil eens in de zoveel tijd aan de gebruikelijke drukte ontsnappen. Jacqueliene’s retraite kwam precies op het juiste moment. Wat ik heb ontdekt is dat stilte mijn beste vriend is. Wat dat voor mij betekent: dat ik mijn beste vriend altijd bij me heb.

Jacqueline staat garant voor een sfeer van veiligheid waarin je je kwetsbaarheid kunt onderzoeken en ze weet steeds opnieuw te verrassen met bijzondere werkvormen. Het eten was gezond, licht en barstend van de smaak. Marianne is de ultieme keukenprinses.

Liefs,

Koen

 

Ik was toe aan tijd en aandacht voor mezelf en ik voelde de behoefte om tot rust te komen. Ik heb geleerd om ‘vervelende’ situaties te omarmen en verwerken door meditatie. In plaats van er tegen te vechten of er van weg te lopen, waardoor ze zelfs erger kunnen worden en leiden tot lichamelijke klachten. Het is voor mij een waardevol inzicht wat ik thuis zeker ga inzetten.

Ik heb de retraite als heel fijn ervaren, met heerlijke Kundalini Yoga sets en mooie meditaties. Jacqueline heeft een heerlijke stem voor visualisaties en mantra’s zingen in combinatie met de gitaar.

Wat ik verder ga doen is de voetmassage, die houd ik er in.

Quirine -41 jaar

 

Ik wilde even helemaal iets voor mij alleen en dan zien wat het brengt. Wat ik heb ontdekt is dat stilte heerlijk is en dat ik mijzelf beste een leuk persoon vind. Dat betekent voor mij dat ik meer rust en stilte momenten moet pakken om mijn drukken leven in balans te houden.

Jacqueline is ontzettend kalm en ontspannen en dat werkt helemaal door. Het eten zag er allemaal even lekker uit. Ondanks dat het niet allemaal mijn ding was heb ik alles opgegeten.

Ik heb er echt van genoten. De omgeving is prachtig. Zeker de ‘wilde’ paarden die rond 8.00 uur kwamen drinken uit het meer.

Een blije deelnemer -43 jaar

 

De reden om mee te doen met deze stilteretraite was de stilte ervaren en de mooie locatie op Schiermonnikoog. Wat ik heb ontdekt is rust, vrede en voldoening. Dit was mijn 2e retraite. Super compleet en niet te strak geleid, dus veel ruimte voor… Het eten vond ik fantastisch, dit maakt voor mij het verschil buiten de super locaties om. Ik raad het ook vooral jonge mannen aan.

Richard -37 jaar

 

Ik was toe aan rust en ben ook meegegaan op deze retraite uit nieuwsgierigheid. Wat ik ontdekt heb is dat stilte heilzaam kan zijn. Ik vond het ook heerlijk om niet te hoven spreken en communiceren.

De begeleiding van Jacqueline was top. Ze heeft een fijne stem voor de meditaties en visualisaties. En ze kan goed zingen en gitaar spelen. Het eten vond ik fantastisch, een healthy food experience. Het was ook een leuke plek op het eiland.

F. de Man-50 jaar

Eindejaarsretraites

Aan het einde heeft iedereen in drie woorden weergegeven hoe hij of zij het ervaren heeft;
vrede, genot, warm,
licht, openheid, warmte,
saamhorigheid, liefde, genieten,
speelsheid, warmte, bezinning,
warmte, heelheid, verrassend,
emotioneel, verbondenheid, warmte,
leegte en volheid, overweldigend,
verbonden, knus, puur,
licht, lef, ja!,
openheid, rust, emotioneel,
gezond, verrassend, veilig,
kwetsbaar, richting, verbondenheid,
dankbaarheid, licht en liefde.

​Ik had een druk jaar achter de rug en daardoor ook wat spanning opgebouwd. Ik voelde de behoefte om tot rust te komen. Toen ik de aankondiging van de retraite van Jacqueline Evers langs zag komen heb ik me gelijk aangemeld.

Ik heb de retraite als warm, overweldigend en verlichtend ervaren. Het heeft me liefde, zelfkennis maar vooral ook dicht bij mijn gevoel gebracht. Jacqueline heeft me daar op een natuurlijke manier bij geholpen. Ook kreeg ik praktische tips mee naar huis, die ik 1 maand na de retraite nog steeds hanteer.

Haar begeleiding vond ik liefdevol, ze had voor iedereen afzonderlijk een specifieke benadering. En dat heeft mensen zichtbaar en voelbaar vooruit geholpen. Wat me daarbij vooral opviel was dat iedereen zich zo snel op zijn of haar gemak voelde dat er veel openheid was en vertrouwen in elkaar. Er was in korte tijd een mooie verbondenheid in de groep.

Het eten was heerlijk, de eerste keer dat ik met veganistisch eten in aanraking kwam, had vantevoren niet bedacht dat het zo lekker is.
Ik kijk terug op hele fijne inspirerende dagen.

Linda Staal

 

Via een vriendin ben ik op de omschrijving van de retraite van Kundalini ’t Gooi terecht gekomen. Het sprak me aan wat ik las én was datgene wat ik een paar dagen ervoor voor mezelf had gewenst. Er was een open haard vuur, we verbleven in een hut in de natuur, tijd voor reflectie/bezinning. Een warme en vertrouwde sfeer. Jacqueline heeft samen met haar team deze opzet gerealiseerd. Ik heb genoten van al het moois en het heerlijke eten. Mij heeft de retraite veel gebracht. De yoga en meditaties waren erg fijn, zelfs met het vroege opstaan en de optionele koude douche. Er werd gebruik gemaakt van een veelvoud aan creatieve middelen (kleien, tekenen, visualisaties) die zacht en helder begeleidt werden door Jacqueline. Heb nader kennis mogen maken met mijn innerlijke mannelijke kracht, best interessant en spannend. Mocht iets hiervan je aanspreken zou ik zeker deze retraite aanbevelen.

Dorus

 

Dankjewel voor de geweldige retraite Jacqueline! Ik heb nog steeds een heerlijk warm gevoel. Wat een mooie ontmoetingen en verbindingen.

Een van de visualisaties heeft bijzonder sterk op mij doorgewerkt en dat merkte ik ook bij thuiskomst. Ik ervaar nu veel meer innerlijke rust en heb nu keuzes gemaakt vanuit mijn hart. Voor mij een nieuw avontuur waar ik veel zin in heb. Ik heb ook nog steeds een gevoel van gedragen worden door alles heen. Niet dat er geen angst is, want die is er zeker ook, maar de connectie met mijn innerlijke kracht ervaar ik nu als zeer sterk. Wat fijn dat ik allemaal zo heb mogen ervaren.

De retraite is nu een warme herinnering die ik nog steeds met me mee draag. Het voelt alsof mijn ziel is gemasseerd, door de kundalini yoga in combinatie met heerlijk gezond eten. Inspirerend hoe jij je tijdens de deelrondes opstelt, als een soort transparant instrument. Je luistert en hoort écht en stelt de juiste vragen. Dankjewel.

Eline Janssen

 

Ik heb meegedaan met de eindejaarsretraite van Kundalini Yoga ‘t Gooi. Terugkijkend heb ik eigenlijk alles als prettig en veilig ervaren. Zelfs het pure eten waar ik eerlijk gezegd van tevoren m’n bedenkingen bij had. Wat mij bijzonder aansprak van de plek in het bos was de met de open haard. Voor mij maakte deze het helemaal af. Het gaf zo’n fijne sfeer. Met name tijdens de Sadhana, de yoga beoefening in de ochtend. Voor mij zijn er wel fundamentele dingen veranderd. Ik ben erna gestopt met koffie, drink minder alcohol en douche nog steeds koud af. Ook krijg ik de feedback van mensen dat ik er blijer uitzie. Kortom, voor herhaling vatbaar.

Astrid van Veen

 

Afgelopen jaar was ik mee met de eindejaarsretraite van Kundalini Yoga ’t Gooi en heb ik gekookt voor de groep. Ik keek er erg naar uit en merkte dat ik veel zin had in een paar dagen terugtrekken in het bos met warm haardvuur en samen met een groep mensen. Er was voor mij ook ruimte om een groot deel van het programma mee te doen en ik merk dat het me opnieuw dichter bij mezelf heeft gebracht.

De begeleiding van Jacqueline was prachtig! In aandacht en rust heeft ze ieder individueel begeleid met behulp van een mooie lijn van Kundalini Yoga, meditatie en visualisaties. Ook de stilte wandeling en de nabespreking daarvan heeft iedereen veel gebracht. Wat me vooral opviel aan haar manier van begeleiden is haar sterke intuïtie en aandacht voor alle deelnemers en de groep. Heel mooi om te zien hoe de groep zich in zo’n korte tijd zo vertrouwd voelde met elkaar. Fijn om daar een onderdeel van te zijn, dat proces te ondersteunen met behulp van voeding.

Marianne van den Heuvel

 

Aan het eind van het jaar merkte ik dat ik behoefte had om even uit mijn hoofd te gaan en uit mijn comfortzone te komen, zodat ik weer terug kon naar mijn basis en gevoel. Jacqueline organiseerde een eindejaarsretraite en ik gunde mezelf dit cadeau om mee te gaan en tijd voor mezelf te nemen.

Jacqueline heeft iedereen op zeer professionele wijze begeleid, respectvol en liefdevol. Daardoor konden veel mensen het contact met diepere lagen van zichzelf weer vinden. Dat was erg mooi om te zien. Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn of haar persoonlijke uitdagingen heeft. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is dat je dan vooral je gevoel laat spreken en niet alles probeert te rationaliseren.

Voor mij was de retraite een geweldige nieuwe ervaring. Er was veel saamhorigheid en af en toe was het ook confronterend. Het heeft me duidelijkheid en innerlijke rust gebracht en een voldaan gevoel gegeven. Het eten was vegetarisch. Heel anders dan ik gewend ben, maar erg goed en gezond!

Zo’n retraite zou iedereen eens moeten doen.

Sander Derlagen

 

Ik ben meegegaan op de eindejaarsretraite van Kundalini Yoga ’t Gooi. Ik ging mee omdat ik behoefte had om te resetten, tot rust te komen en inspiratie op te doen. Jacqueline heeft een fijne manier van begeleiden van de yoga en van de individuele processen naar aanleiding van diverse visualisaties. Wat me daarbij opviel is haar rustige en niet-oordelende aanpak. Ze laat de persoon zelf ontdekken wat er op dat moment nodig is om weer in verbinding te komen met zichzelf. Het eten was heerlijk en de sfeer in de groep bijzonder warm.

Marjolein Jacobs

 

In mijn onrustige, hectische leven zocht ik tijd voor bezinning. Bezinning en dan gecombineerd met de effecten van yoga.

Deze retraite heeft mij echt geholpen; op mijn zoektocht naar meer rust en mijn verlangen om meer verdieping te geven aan mijn leven.
Ik heb nu inspiratie en ideeën om nieuwe wegen te gaan. En die inzichten die ik hier gevonden heb, helpen me om knopen door te hakken en beslissingen te nemen.

Jacqueline is heel professioneel en rustig, zowel wat de yoga betreft als ook de geleide visualisaties en het verdiepen van onderwerpen. Dit was heel fijn. Daarnaast is ze gewoon een heel fijn mens, iemand die rust en evenwicht uitstraalt. Dank Jacqueline!

Het eten heb ik als verrassend lekker en puur ervaren. De afwisseling en de smaak combinaties, echt een feest. We proefden de toewijding van de kokin!

Deze retraite is echt een aanrader voor iedereen die verdieping zoekt voor zijn of haar leven en deze zoektocht samen met andere fijne mensen en onder professionele begeleiding wil vormgeven.

een dankbare deelnemer

 

Aan het eind van het jaar voelde ik de behoefte om even buiten de drukke stad te zijn, tijd voor mijzelf te hebben en me even terug te trekken uit mijn dagelijkse beslommeringen.

Tijdens de retraite ontdekte ik het effect van goed, intens eten, de kracht van een dagelijks ritme met yoga en goede zelfzorg en heldere keuzes maken.

Dat betekent voor mij ondersteuning van het pad dat ik loop, inspiratie voor het vervolg van de tocht en de bevestiging van mijn eigenheid, kracht en kwaliteiten.

Jacqueline, je brengt rust en evenwicht. Je bent doortastend, verdiepend en flexibel. Je brengt een goede bedding. Ik vind dat je de dingen goed uitlegt en simpel kunt maken.

Het was een geslaagd experiment (voor mij). Ik had me vooraf niet gerealiseerd hoe verweven het eten met het geheel was. Soms fantastisch lekker, soms wennen/experimenteel. De stimulans om weer stappen te zetten in wat ik eet.

Dit zouden meer mannen moeten doen!

Patrick

 

De reden dat ik mee ging op deze retraite was een terug te blikken en te reflecteren op het afgelopen jaar. Even stilstaan en bewust worden van wat ik wil meenemen/meeneem in het nieuwe jaar.

Ik heb ontdekt dat ik het afgelopen jaar flink gevochten heb, maar ook sterk kracht heb gevonden door keuzes voor mijzelf te maken. Nu voel ik dat ik ook nog mag verzachten zonder die kracht kwijt te raken. Hierdoor ga ik het nieuwe jaar frisser, lichter, speelser in. Met een sterke (maar ook zachte, vrouwelijke) kracht om op terug te vallen.

De begeleiding van Jacqueline heb ik als heel prettig ervaren. Ze vroeg door, hielp mee onderzoeken maar was daarin ook voorzichting. Ze ging geen grenzen over en dat werkt goed voor mij. Het eten vond ik heerlijk! Het is eten dat bij mij past, met heel veel zorg bereid. Inspirerend voor thuis.

Marieke

 

Ik wilde tijd nemen om stil te staan wat er nu in mijn leven is en welke ontwikkeling nodig is voor de komende tijd. Even ruimte voor mezelf en fijn om ‘verzorgd’ te worden en met anderen samen te zijn. Dat waren voor mij redenen om mee te gaan met deze eindejaars retraite.

Ik heb ontdekt dat het tijd is om echt iets te doen aan mijn manier van eten/bewegen. Dat er in mij beelden en overtuigingen zijn die me belemmeren vol te leven. Dat dit ‘oud’ is en niet meer relevant. Dat betekent voor mij bewust zijn en omgaan met wat ik wil. De vraag: wat staat er op het menu deze week, aandacht voor koken, eten maken. Op zoek naar een yoga cursus. Wandel afspraken inplannen.

De begeleiding van Jacqueline heb ik als heel prettig, warm en deskundig ervaren. Ze voelt prima aan wat er nodig is, zowel individueel als de groep als geheel. Ze is flexibel en heeft een heel fijne stem. Ze creëert veiligheid om jezelf te ontdekken. Verrassend om haar als ‘yogi’ te zien en te ervaren. Het eten was geweldig!!! Het is een groot cadeau om zo puur voedzaam eten voorgeschoteld te krijgen. Met veel deskundigheid en liefde bereidt.

Wat ik ook bijzonder vond is hoe jullie delen over je eigen pad. Het was een fijne groep mensen, bijzonder om zo alles met elkaar te delen! De openhaard was ook heel sfeervol.

 

Ellen Haasnoot

 

Ik ging mee op deze retraite om weer rust te vinden. Weer terug naar de basis te gaan. Tijd voor mezelf te nemen.

Ook nu weer blijkt dat het heel prettig is om tijd voor jezelf te hebben en te genieten van de rust. Dat betekent voor mij dat ik weer wat rust heb gevonden. En dat ik me weer voorneem on dingen rustiger aan te doen.

Jacqueline brengt gelijk veel rust met zich mee. Ze weet door te dringen tot de kern, zonder te ver te gaan. Ze heeft een prettige stem en zingt heel mooi. Ik voel me prettig bij haar. Het eten was fantastisch lekker en heel gevarieerd. Marianne is een superkok.

Ik heb me weer voorgenomen om alles rustiger toe doen. Dat is na de retraite op Ibiza gelukt. Ik ben ervan overtuigd dat het weer gaat lukken. Het is al veel beter sinds ik op Ibiza was bij de vorige retraite. Ik ga opnieuw yoga oefeningen thuis doen.

Diana Jacometti

 

Ik wilde spanning loslaten, nieuwe energie opdoen en inspiratie krijgen voor aanpassing van mijn leefstijl en mezelf loslaten.

Ik heb gemerkt dat er toch nog oud zeer bovenkomt. Vooral nu ik in de overgang ben. Dat ik geen rigoureuze veranderingen hoef aan te brengen in mijn leven. Ik heb ontdekt dat mijn bevrijding in zang zit. Dat is mijn sleutel. Ik ben blij dat de sleutel heel eenvoudig is. Het kost niet veel moeite om daar iets mee te gaan doen. En het staat zo dichtbij mij en mijn familie. Ik ben trots op de muzikaliteit van mij en mijn familie. Ze zijn ver weg en hierdoor in mijn hart.

Jacqueline is warm en spiritueel zonder zweverig te zijn. Goed invoelend zonder echt heel diep te gaan wroeten. Fijne communicatie. Het eten was zaaaaalig! Kleurrijk en veelzijdig.

Annemieke Carpai

 

Naar aanleiding van de goede ervaring van de stilte retraite ben ik meegegaan met deze eindejaars retraite, omdat ik de behoefte voelde om het jaar mooi af te sluiten.

Ik heb ontdekt dat het eigenlijk best wel goed met me gaat. Dat ik blij ben om wie ik ben en dat ik er mag zijn. Dat betekent voor mij dat ik steeds meer groei in het stukje zelfliefde.

Jacqueline je kenmerkt je door professionaliteit en nabijheid. Je weet waar je het over hebt. Je voelt de deelnemers goed aan. Je zorgt ervoor dat er magische momenten ontstaan waar wij als mede deelnemers mee mogen voelen met de ander. Fijn dat je je planning aanpast als dat toch beter past. Het eten is het beste wat ik oooooit heb gehad. Eten maken = kunst = geluk.

Ik ben super dankbaar dat ik erbij mocht zijn en weer een mooi weekend met jou en Marianne mocht meemaken. Ook het praten met elkaar geeft een fijne verdieping.

Maartje

 

Door recente ontwikkelingen van een nieuw pad ontdekte ik dat ik er zoveel kanten mee op kan. Ik besloot dat ik eerst naar de basis wilde; contact met mezelf, meer bewustwording en verbinding in/met mezelf. Daarom deed ik mee met deze eindejaarsretraite.

Wat ik heb ontdekt is dat ik nog sterker het idee heb, het gevoel, een soort weten dat ik klaar ben en zin in heb in het nieuwe pad. Ik heb ook mantra’s ontdekt, dat was mooi. Daarnaast heb ik na hectische kerstdagen ook mijn rust weer teruggevonden. Het was daardoor voor mij een ontzettend fijne en betekenisvolle afsluiting van 2017. Het was een erkenning van onbegrensde mogelijkheden die voor me liggen in 2018 en verder.

Jacqueline je brengt rust mee, dat werkte voor mij heel goed. Je zorgde voor een heel ontspannen sfeer. Het eten vond ik over het algemeen lekker en heel puur (ik ben alleen niet zo’n fan van havermout). Het was een compleet nieuwe ervaring en fijn om te weten hoe ik mijn lichaam gezond voedt. Het ‘fruitontbijt’ was helemaal geweldig.

Tot mijn verrassing begon ik de tweede ochtend iets te voelen bij de mantra’s.

Eveline

 

Mijn reden om mee te doen met deze retraite was dat ik meer wil voelen en meer rust wil. Ook motiveerde mij de Kundalini Yoga aangezien de grondlegger, Yogi Bhajan, een Sikh is. En ik weet dat het in een korte tijd energie kan geven.

Wat ik ontdekt heb is dat ik meer wil leren van mijn roots; het Sikh geloof. Hierdoor hoop ik meer rust te vinden en meer te leren, meer met yoga en meditatie doen. Misschien wel 40 dagen. Dat betekent voor mij heel veel. Ik heb tijdens de mantra’s ontdekt hoeveel ik heb weggestopt. Dit was heel bijzonder.

Ik vind Jacqueline kundig, rustig, lief en zij neemt voor iedereen de tijd als dat nodig is. Het eten was in één woord ‘heerlijk’!

Deze retraite heeft mij onverwachte dingen gebracht.

Sophia

 

Ik heb meegedaan met deze retraite omdat ik het gevoel had dat het goed voor mij zou zijn, dat ik dichter bij mezelf wil komen en rust ervaren.

Ik merkte dat ik moeilijker kan ontvangen dan geven, dat mijn patroon van wilskracht heel diep geworteld is. Dat betekent voor mij een nieuwe zoektocht naar methoden om het patroon te veranderen.

Jacqueline heb ik als oprecht, eerlijk, betrokken, empathisch, gedreven, dynamisch en deskundig ervaren. Het eten; alles was verrukkelijk! Ik ga er zeker wat mee doen. Dank Marianne voor al je tips en het delen van je enorme kennis over het eten.

De groepsdynamiek was heel fijn ondanks de grote verschillen. Ik voelde vertrouwen en overgave.

Na thuiskomst gisteren besef ik pas hoe veel impact de retraite heeft gehad. Mijn levenslust is weer terug. Ik heb de teugels in handen. Ik ben het waard. Dankjewel 🙏

Vivian